Gıda ve gıda dışı ürün, farmasötik ve kimya materyallerinin kurutulması için en yeni teknoloji, yüksek frekans dalgaları ile kurutma sistemleri üretmekteyiz.
Mikrodalga veya yüksek frekans enerji kullanımı, askeri sanayisi ve tarım alanı uzmanlarının ciddi buluşlarından biri olup dünyada benzeri uygulanması bulunmayan bir teknolojidir. “BEREKET” şirketi, modern teknolojik hatları ve tasarruflu teknolojiler üreticisi ve tedarikçisidir.
Yüksek frekans dalga ve vakum yöntemi birleştirerek daha yüksek, kaliteli ürün elde edilmesini sağlar. Bununla birlikte mikrodalga kullanımının yaygınlaşması, mikrodalga ısıl işleme uygun özel kaplar ve ambalaj malzemeleri teknolojisinde de gelişmeler olmasını sağlamıştır.
Mikrodalga fırın satışları son 8-10 yıldır Amerika’da ve son yıllarda da diğer ülkelerde artmıştır. Mikrodalga fırınlarda hazırlanmak üzere tasarlanmış ve ambalajlanmış gıdalar büyük bir pazar payına sahiptir. Bu pazar payında, porsiyon olarak paketlenmiş gıdaların mikrodalga ile pastörizasyonu ve sterilizasyonu istenen etkiyi gösterirse önemli bir artış beklenmektedir.
Mikrodalgaya dayalı işlemlerin kabulü gelecekteki gıda fabrikalarının tasarımını etkileyecektir. Küçük alan gereksinimi ve düşük işçi ihtiyacı süreç ekonomisinde büyük bir etkiye sahiptir. Makarna kurutucuları yer ihtiyaçlarını 3-4 kat, üretimi azaltmaksızın küçültmüşlerdir.
Meyve ve sebze kurutulmasındaki en önemli özelliklerden biri, kurutma için gereken ısının ayarlanması ve düşük sıcaklıkta (40 °C) kısa sürede (6-8 saat içinde) kurutulmasıdır. Düşük sıcaklıkta kurutulması, önemli maddelerin ısı etkisi altında parçalanmasını önlemektedir. Örneğin, vitaminler grubunun parçalanmaması.
Vitamin ve mineral maddeler kaybı olmadan, yüksek kalitede gıda kuru ürün elde etmek için sıcaklık 60 °C'yi geçmemelidir. Otlar ve bitkiler, kendi terapötik özelliklerini kaybetmemesi için, düşük sıcaklıkta, 40 °C’de kurutulmalıdır. Böyle bir kurutma, yalnızca mikrodalga kurutma aracılığı ile mümkündür.
“BK-YFD” ünitesinde kurutulmuş gıda ürünleri, daha zengin renk ve hoş koku elde edilir, önceki yaş haliyle karşılaştırdığımızda. Bu nedenle, kurutma esnasında ürünün hacmi azalır, ama tüm bileşenler sorumluları tat, renk ve hoş koku hemen hemen tamamen korunur.
Üründen buharlaşan nem, iz bırakmadan kaybolmaz; özel tasarlanmış kurutma kamerasında kondense olur ve tanklara doldurulur. Kondense olan buhar değerli ve yararlı bir üründür.
Mikrodalga kurutma yöntemlerinin temel olarak diğer geleneksel kurutma yöntemlerinden farkı hacimsel ısıtmasıdır. Isı ürün içine yüzeyden nüfuz etmez, içerisine ve yüzeyine nüfuz eder. Ürün neminin muntazam şekilde dağılımını sağlar. “BK-YFD” ürün kurutma ünitesinin önemli avantajlarından birisi, ünitede ısı elde edilmesi herhangi bir ısıtıcı kaynağından sağlanmıyor, ısı kaynağı ürünün kendisidir. Kurutma homojenliği, ürünün su ile temasında geri kazanma oranını pozitif şekilde önemli bir artışla etkiler.
Hammadde kurutulması düşük sıcaklıklarda mümkündür. Bu durumda, üründe maksimum miktarda vitaminler korunur ve tıbbi bitkilerde terapötik özellikler kaybolmaz. Yüksek frekans dalga ve vakum birleşimi ürünü oksijensiz yani oksidasyon olmadan kurutur. Birçok çalışmalar yapılmıştır, yüksek frekans dalgalar ile kurutma yöntemi diğer kurutma yöntemlerinden daha avantajlıdır.
Avrupa üniversitelerindeki bilim adamları, yüksek frekans dalga yönteminde kurutulan ürünü ekspertize ettiler. Sebze, meyve ve et ürünlerinde vitamin içeriği seviyeleri kontrol edildi. Sonuç, tüm beklentileri aştı; en değerli C vitamini %75-98 oranında korunmuştur (her türlü ürünlerin içerik özellikleri saklanmıştır). Geleneksel kurutma yönteminde kurutulan ürünlerdeki vitamin içeriği seviyesi oranı %38-60’dır.
Mikro-dalgalar ile kurutulmuş ürünler, doğal bir renk, taze koku, yüksek mikrobiyolojik saflık ve daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Bu faktörlerin kombinasyonu, mikrodalga yöntemi ile kurutmayı seçerken belirleyici olmaktadır.
DİKKAT: TAMAMEN YERLİ ÜRETİMDİR. KURUTMA SİSTEMELERİNDE KULLANILAN MALZEMELER AVRUPA STANDARTLARİNA UYGUN KALİTELİ VE SERTİFİKALI PARÇALARDIR.
Teslimat bilgilerini burada paylaşabilirsiniz.